Van blote handen tot aan geavanceerde keepershandschoenen

Van blote handen tot aan geavanceerde keepershandschoenen

Soms herken je een keeper amper nog tussen de voetballers. De shirts zijn bijna identiek als die van de voetballer en bovendien kan de keeper van nu vaak ook gewoon prima voetballen. Waar je keepers nog wel steeds aan herkent, is aan het dragen van keepershandschoenen. En let op; keepershandschoenen worden niet gedragen omdat keepers bang zijn om hun handen pijn te doen tijdens de wedstrijd. Ze dragen keepershandschoenen vooral om de veel betere grip die ze krijgen op de bal. Daardoor kunnen ze hun taak, ballen tegenhouden, beter uitvoeren.

Zweterige handen en glibberende ballen die in het doel verdwenen

We moeten ver terug in de tijd als we terug willen gaan dat keepers het nog zonder handschoenen deden. Die tijd is er wel degelijk geweest. Al snel bleek echter dat de zweterige handen van de keepers niet echt helpen bij het keren van moeilijke ballen. Er wilde nog wel eens een balletje door de vingers glippen. Of beter; glibberen. Om daar iets aan te doen besloten keepers handschoenen aan te doen. Let wel; in eerste instantie ging het om niet meer dan een soort van werkhandschoenen, terwijl er zelfs gebreide keepershandschoenen gedragen werden. Had de doelman niets te doen, dan bleven de vingers in elk geval lekker warm. Dat was een mooi bijeffect.

De stormachtige ontwikkeling van keepershandschoenen

Hoe anders is het nu. Keepershandschoenen hebben een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Er kan tegenwoordig echt maatwerk geleverd worden en de materialen die voor de handschoenen gebruikt worden, zijn steeds beter. Keepers krijgen zo steeds meer grip op de bal en dat komt de prestaties nadrukkelijk ten goede. Keepershandschoenen heb je tegenwoordig dan ook in alle soorten en maten. En in alle kleuren van de regenboog. De meeste keepers zijn best een beetje ijdel, en kiezen hun outfit zeer zorgvuldig, Daar horen natuurlijk ook passende handschoenen bij en die kun je tegenwoordig zelf gewoon laten maken. 

Keepershandschoenen op maat met jouw eigen naam

Laat je je eigen handschoenen maken, dan kies je zelf de kleur, de maat en de meeste keepers laten zelfs hun eigen naam of die van de club op de handschoenen drukken. het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Belangrijkste is en blijft echter de grip op de bal. Door steeds weer nieuwe materialen te testen en te gebruiken, wordt de kwaliteit van de handschoen gewoon steeds beter. En dat ze ook versteviging bieden aan de vingers en aan de pols is alleen maar mooi meegenomen. 

Voldoende ondersteuning voor de vingers en de pols

Keepers herken je tegenwoordig dus vooral aan de handschoenen die ze dragen. Waren de meeste handschoenen twintig jaar geleden zo ongeveer hetzelfde, tegenwoordig zie je heel erg veel verschillende keepershandschoenen, en dat in zo goed als alle kleuren van de regenboog. Belangrijk voor de keepers is echter toch dat de grip is toegenomen en dat de zo belangrijke vingers, handen en polsen voldoende ondersteuning genieten. Want die krijgen tegenwoordig, zeker ook door de zeer lichte ballen, echt wel iets te verduren tijdens trainingen en wedstrijden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *