Twee onmisbare apparaten om thuis je cardio te trainen

hometrainer voor thuis

Twee onmisbare apparaten om thuis je cardio te trainen

Omdat de gym’s al een tijdje gesloten zijn, zijn we beperkt in onze mogelijkheden als het gaat om sporten en fit blijven. Kun jij niet wachten tot de sportscholen weer open gaan en ben je benieuwd wat je kunt doen om thuis fit te blijven? In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen om thuis aan cardiotraining kunt doen.

Bron: www.tunturi.com

De loopband

In de sportschool is de loopband doorgaans één van de meest populaire apparaten en de loopband leent zich ook perfect voor jouw home gym! De loopband is ideaal voor het op peil houden en het verbeteren van jouw conditie. Je zou natuurlijk ook lekker naar buiten kunnen gaan om een eind te wandelen, maar met het wisselvallige weer in Nederland is dat niet altijd zo aantrekkelijk. Met een loopband train je eenvoudig, veilig en zonder ongemakken binnen. Daarnaast zorgt een loopband voor een veel betere demping dan het beton of het asfalt dat op straat ligt, waardoor je de kans op blessures of pijntjes een stuk kleiner maakt.

Loopbanden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze loopband met bluetooth? Neem een kijkje op de website van Tunturi voor het complete, uitgebreide aanbod!

De hometrainer

Naast de loopband is ook de hometrainer erg populair. Ook de hometrainer is enorm geschikt als je wilt werken aan je conditie. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat je – als je regelmatig fiets of een andere vorm van cardiotraining beoefend – de kans op hart- en vaatziekten verkleind! Net als bij de loopband, is een groot voordeel van de hometrainer dat je niet afhankelijk bent van het weer. Je zit altijd lekker droog, hebt geen last van het verkeer en de kans op blessures wordt verkleind. Daarnaast kun je de hometrainer bijvoorbeeld voor de tv zetten zodat je je favoriete programma niet hoeft te missen als je besluit om lekker te gaan fietsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *