Sportkleding kopen: waar let je op?

Sportkleding kopen: waar let je op?

Of je nu al fanatiek sporter bent of wanneer je van sporten net een goed voornemen hebt gemaakt, je zult de juiste outfit nodig hebben. Er is ontzettend veel sportkleding op de markt van evenzoveel merken. Hoe kies je uit dat enorme aanbod de items die passen bij jouw vorm van fysieke inspanning? Hieronder een aantal tips die je op weg kunnen helpen.

Kies voor kwaliteit

Een inkoppertje, maar wel een belangrijk criterium voor wanneer je sportkleding uitkiest. Dit type kleding wordt op een intensievere manier gebruikt dan je dagelijks outfits. De slijtage is daarom groter. Heb je kwalitatief goede sportkleding gekocht, dan heb je hier kortom langer plezier van. Kwaliteit hoeft trouwens niet te betekenen dat je meteen de duurste outfit moet aanschaffen. Ook een goedkoper artikel kan van gedegen kwaliteit zijn. Sport je al wat langer? Dan heb je wellicht al een voorkeur voor een bepaald merk ontwikkeld. Ben je nog aan het oriƫnteren, vraag dan gerust eens om advies in een sportzaak.

Outfit passend bij jouw sport

Ook dit ligt voor de hand, maar het is belangrijk dat je sportkleding kiest die past de fysieke activiteit die jij uitvoert. Dat je niet gaat voetballen in een zwemkleding is logisch. Maar doe je veel aan krachttraining, dan kan bijvoorbeeld een sportlegging je beenspieren lichte ondersteuning geven. Dat kan een overweging zijn om voor een workout-legging te gaan en niet voor een kort sportbroekje. Daarnaast zijn er merken die zich specifiek richten op een bepaalde sport. Denk bijvoorbeeld aan de kleding van Gorilla Wear speciaal voor bodybuilding. Verder is de plek waar je sport een factor. Ben je veel buiten op pad omdat je hardloopt? Laat veiligheid dan ook meewegen in je beslissing en kies voor felgekleurde of fluorescerende kleding.

Goede pasvorm

Tot slot, en dit is misschien wel het allerbelangrijkste, je moet je goed voelen in je sportoutfit. Wanneer je aan het sporten bent wil je de aandacht hebben bij de fysieke activiteit en niet bij de pasvorm van je legging of schoeisel. De kleding en sportschoenen moet goed zitten en comfortabel zijn. Een maatje te groot of juist te klein kan al snel voor afleiding zorgen. Pas daarom verschillende maten, zodat je kunt ervaren hoe een sportbroek, schoen, legging, top of shirt valt. Ook de afwerking van een kledingstuk kan echt een verschil maken voor je comfort tijdens het sporten. Een seamless sportlegging is hier een goed voorbeeld van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *