Perfecte fitnessbank voor thuis

Perfecte fitnessbank voor thuis

Het is inmiddels de vierde maand van 2021 en nog steeds zijn we zeer beperkt in wat wij als mensen mogen doen. Er is inmiddels meer licht te zien aan het einde van de tunnel, want over een week zullen de terrassen weer gereguleerd opengaan. Daarbij zal ook de avondklok veranderen of zelfs helemaal verdwijnen. Voor alsnog blijven de sportscholen ook dicht. Ondanks, dat het steeds beter weer wordt buiten vinden een hoop mensen het ook fijn om weer naar de sportschool te mogen. Daarom hieronder kort uitgelegd hoe belangrijk een fitnessbank kan zijn voor in huis.

Vlakke fitnessbank

Er zijn verschillende soorten fitnessbanken. De vlakke trainingsbank bestaat uit één oppervlak. Vaak is het dan wel zo dat deze trainingsbank in de hoogte verstelbaar is, zodat mensen met verschillende lengtes gebruik kunnen maken van de bank. Wanneer men ook kleine benen heeft, kan de bank versteld worden zodat je met de voeten bij de grond kunt. Hierdoor kunnen oefeningen ook beter uitgevoerd worden.

Dat een vlakke fitnessbank niet verstelbaar is qua houding levert direct een aantal voordelen op. Deze banken zijn een stuk goedkoper, bestaan niet uit losse onderdelen, kan zwaarder belast worden en staat het stabieler.

Verstelbare fitnessbank

Het woord zegt het eigenlijk zelf al, je kan deze bank verstellen. Hierdoor kan je de hele rugleuning omhoog zetten of juist weer omlaag, er zijn ook verschillende standen beschikbaar. Dit zorgt er automatisch voor dat er meerdere oefeningen op gedaan kunnen worden. De hoek waarin de leuning wordt gezet, bepaalt welke spieren je traint en hoe zwaar een oefening is. Het hoger of lager zetten van de leuning geeft je veel verschillende train mogelijkheden. Dit zijn voornamelijk: de shoulder press, incline borst, decline borst en plat borst. Uiteraard zijn er ook veel andere oefeningen te bedenken die je zittend of liggend kan uitvoeren.

Kortom, een krachtstation moet ervoor zorgen dat je lekker kan sporten en dat je geen last hebt van uitstekende onderdelen of te harde oppervlaktes. Comfortabel ergens op kunnen zitten of liggen is zeer belangrijk. Let bij het aanschaffen op de dikte van het kussen en het gebruikte materiaal. De bekleding moet ook niet te glad zijn en de kwaliteit van de naden spelen ook een rol. De afwerking hiervan kan ervoor zorgen dat je sneller iets zal bezeren of een scheurtje zal oplopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *